Sweet little things

En helg i sängen. Blev sjuk för 5 dagar sen och har inte gjort många knop i helgen. Känner mig lite bättre och imorgon blir det tillbaka till jobbet. Dagarna på jobbet denna vecka blir att ta farväl av min fina kollega och vän. Det kommer bli slutet på vårt arbete tillammans men jag har turen att fått lära känna henne så bra att vi kommer inte ta faväl av varandra helt och fullt. Men det blir otroligt tråkigt att inte ha henne vid min sida varje dag på jobbet.
 
Helgen har alltså bestått av att ligga under täcket och kolla på serier och film. Det har även köpts hem något som väldigt sällan finns i vårt hem.
 
 
Lösgodis. Gångerna vi har köpt hem lösgodis kan jag räkna på min ena hand men jag låg i sängen och kände mig ynklig. Plötsligt kände jag ett sug efter godis, choklad och socker. Hem köptes en påse fullproppad med just detta.
Under detta år har jag kommit över mitt sötsug och inriktat mig på bra råvaror och skärt ner på socker.
Så denna helg var en unna mig helg.
Jag har en tanke och en vision för hur jag vill att mina matvanor ska se ut och det kanske inte alla håller med om. Jag tror på att vi måste lyssna på oss själva. Jag har fått otroligt mycket inspiration, lärdom och ideér från sociala medier, människor och böcker. Men sedan anser jag att man med all denna information får gå till sig själv och skapa sin egen tanke och vision. Jag mår inte bra av att ha socker som en återkommande ingrediens i mitt liv utan den får helt enkelt gästspela nån gång ibland.
 
Jag önskar mig själv en hållbar syn och god inställning till mat och jag känner att jag är inne på rätt väg. Jag behöver inte socker för att unna mig något gott. Men å så härligt det var att ligga där under täcket med  godispåsen, en bra film och såklart min käresta bredvid mig.
 
 

Dates

 
Dadlar är en favorit i matväg. Något så sött och gott som samtidigt är otroligt nyttigt. Vi har alltid en box med dadlar i kylen redo att stekas, bakas med, slänga ner i en smoothie eller ätas som dem är.
För min del kommer detta från min man som har rötter i mellanöstern och där dadlar har en stor betydelse.
 
Igår morse så blev det en ägg omelett med stekta dadla. Otroligt gott!
 
  • Stek dadlar 
  • Vispa ägg med lite mjölk (jag använder mandel eller soya dryck eller lakosfri mjölk)
  • Släng över detta över dadlarna i stekpannan och sedan är den ljuvlga omeletten klar att ätas.

Life

 

Weekend

En härlig kopp kaffe i sängen efter en sovmorgon bredvid min kära man fick bli starten på min lördag och helg.
 
 
Mannen är hemma igen och helgen som jag annars skulle spenderat ensam blev så mycket bättre. 
Fått saker gjorda och har även bara njutit att bara vara. Det har varit så underbart härligt att jag känner nästan för första gången att jag inte vill att det ska vara måndag imorgon som betyder upp tidigt för att jobba. Men det är bara och bita ihop och hoppas på att min fina kollega är tillbaka på jobbet efter sjukdom, hon förgyller min arbetsdag. En sån omtänksam och fin människa är svår att hitta.
 
 
Hösten är på ingång men i helgen har vi haft sol och jag klamrar mig fast vid dessa soldagar.
I veckan blir det att ta tag i hemmet då det är saker överallt efter mannens hemkomst.
Så jag bjuder på röran bakom mig.
 
 
Nu ska jag njuta av de sista timmarna innan det är dags att sova för att orka morgondagen.
 
 
 

Bananmuffins

Något som blivit en favorit är bananmuffins. En bakelse som är nyttig som man både kan äta som mellanmål och fika. 


Den är gjord på enbart banan och ägg. I denna på bilden har jag i hallon och blåbär. Jag smörjde formen med kokosolja. För dem som gillar kokos så är det ett hett tips. Annars går det bra med smör. När jag gjorde tre stycken muffins så använde jag tre och en halv banan och två ägg. Mums!!! 

Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ungen i ca 15 min. 

Tänkte experimentera med detta muffins recept. Så i helgen blir det baka av. 



Adrenalin

En sån härlig känsla man har efter den här helgen. Mitt på natten dök två härliga "skåne" tjejer upp till storstan för att spendera helgen. Dags var det att springa tjejmilen! Vi hade en sån härlig start på lördagen. Jag kilade upp och bakade något som redan blivit en favorit. Slängde ihop ett par nyttiga muffins och ojojoj så goda! Recept kommer i ett annat inlägg. Jag hade även gjort iordning chiapudding som hade stått och gottat till sig i kylen över natten. En härlig frukost blev det alltså innan vi begav oss in till stan i våra springkläder. 
 
 
 
 
Gick en promenad igenom stan med pirrande magar. Så förväntansfulla.
Vi var laddade och otroligt peppade.
 
 
Det var en sån kul tillställning med massor av tjejer på plats för att springa.
 
 
Loppet gick så bra och jag hade en skön känsla i hela kroppen. Jag har aldrig tidigare sprungit en mil så jag var stolt över mig själv som sprang hela loppet. Jag har sprungit 6,5 km tidigare och dem resterande kilometrarna gick galant nu under loppet. Alla vi tre var så duktiga och det var såå roligt att göra detta tillsammans.
 
 
 
Helgen fortsatte med middag ute på ett tapas ställe och söndagen spenderades strosande på stan i solskenet. 
 
En härlig tjejhelg som vi får göra om igen! 
 
 
 

En bra start på dagen

Gröt har funnits i alla tider och är en traditionell rätt. I min familj så har gröten en traditionell mening. Min pappa har fått detta medfört från sin mamma och pappa. Det går nästan inte en dag utan att pappa kokar gröt till frukost. Det finns en historia bakom denna "maträtt" och idag har den återupplivats av många som vill ge gröten ett nytt ansikte.
 
Bland annat jag.
 
Gröt ger en mättnad som inte många andra typer av frukostar kan ge. Det ger ett intag av många näringsämnen och är en otroligt bra start på dagen.
 
Jag har i omgångar under min uppväxt gillat gröt men fastnade inte för det. Det var under mitt nya arbete som jag verkligen fick upp ögonen för gröt till frukost. Jag och min kollega startade våra mornar på jobbet med en god tallrik gröt och vi båda längtade till morgonen då vi fick sitta tillsammans och äta gröt. Att tillaga gröten var även det en upplevelse. Vi exprimenterade med olika smaker, frukter och bär. 
 
Jag kokar gröt på rågflingor eller boveteflingor. Något jag nästan alltid har i min gröt är kokosolja. Om man gillar kokos så är detta ett hett tips! När du har kokat gröten och lagt upp på din tallrik, lägg i en matsked kokosolja och rör om. Låt det smälta in. Det ger en sån god och len smak.
 
 
I denna gröt ovan har jag i dadlar, mango, kiwi och hasselnötter. 
 
En lite mer sommrig gröttallrik. Här med jordgubbar, kiwi, banan och färsk kokos.
 
 
Nötter är även något jag ofta har i gröten för att få lite tuggmotstånd. Ofta är det hackade mandlar som jag i.
Här nedan har jag i mango, färsk kokos, hasselnötter, hallon och linfrön. 
 
 
Så nu ser ni att din gröt behöver inte vara grå och enformig. Den kan vara färgrann och supergod!
 
 
 
RSS 2.0