Tacksamhet

Jag är tacksam över mycket i mitt liv. Idag pratade jag med mina kollegor om att just gå till jobbet. Tänk om man inte behövde arbeta sa vi och började diskutera. Det är självklart något som skulle vara otroligt härligt att inte behöva jobba. Men det slog mig att jag gillar att gå till jobbet, man kan säga att jag älskar att gå till jobbet. 

Sitter just nu på tåget på väg hem efter en lång arbetsdag. Hinner komma hem, gå och lägga mig och sen är det bara att gå upp med tuppen för att gå till jobbet igen. Det är ljuvligt att älska sitt jobb. Tacksamhet över mitt arbete. 

Tacksamhet var det. Så otroligt tacksam för mycket.

Veckorna som kommer är en prövning. Det händer mycket just nu och det är viktigt för mig att ta en sak i taget och hitta lugnet. Jag passar därför på att träffa vänner och familj för att lägga fokus på något. Tacksamhet över familj och vänner. 

Jag vill inte ta något för givet. Det är där tacksamhet kommer in. 

Lägga dålig energi åt sidan och fokusera på den goda och positiva energin.

Tacksam över att ha en man som väntar på mig hemma. En finare människa är svårt att hitta. 

Ta en titt runt omkring er och försök rensa bort den dåliga energin. Omgiv er med saker, människor, handlingar som ger er glädje. 

Det är en tanke jag ger er men även en tanke jag ger mig själv. Just nu måste jag kämpa för att behålla min positivitet och det är work in progress. Jag ser nästan ljuset i tunneln. Det är en bit kvar men tillslut ska jag stå där i det bländande ljuset med tunneln långt långt bakom mig. 

Plock och bebismys

Fixade hemma idag på förmiddagen med sånt som man gör var och varrannan dag känns det som. Plockar, ställer iordning. Det är en never ending story. Lyssnade på ett pod avsnitt igår om just detta plockande. 
 
Det måste vara en egenskap som nästan enbart finns hos oss kvinnor. Det är som att männen inte ser de grejer som ligger där dem inte ska ligga. Jag kan bara skratta när min kära frågar vart alla saker är. "Vart tog mina byxor vägen, dem låg här förut" Jag säger "Jag la dem i din garderob" varpå han säger " det är ju onödigt, jag kommer ju ta på mig dem igen, bättre att dem ligger framme" 
Även alla datasladdar, laddare osv. Jag blir tokig på dessa. Jag har dem numera i en sån bra förvaring. Det är så skönt att få undan alla saker. Gillar när det är stilrent hemma. 
 
Det är något jag kommer ta upp mer i bloggen. Hur man skapar sig ett behagligt hem, fritt från onödiga saker och skräp. Det är en del i mitt valda bloggnamn Cleanbyisa. 
 
För ovanlighetens skull har jag blommor hemma.Tog med mig blommor från jobbet. Brukar ta med mig blommor från jobbet på fredagar, för annars slängs dem och det är dom ändå gångerna jag har blommor hemma. Jag kan inte köpa mig blommor för jag vet att dem ändå kommer dö, jag kan verkligen inte ta hand om blommor. 
 
 
Inga vaser har vi hemma heller. Så jag tog mina gamla glasflaskor. Tycker det blev så fint!
 
Igår var vi hos mina svärföräldrar och när jag väl kom hem så slog migränen till. Jag var tungen att lägga mig kl 22 och tror ju som vanligt när migränen slår till att den aldrig kommer gå över och att jag kommer dö. 
Vaknade vid 1.30, migränen borta och hur pigg som helst. Sätter mig bredvid älskling i soffan och är upp till kl. 4. Såå skönt att det gick över ganska smärtfritt. 
 
Våra vänner har precis åkt hem. Fått träffa deras nykläckta lilla bebis som var så söt så! Nu blir det mys i soffan resten av kvällen och laddning inför en ny arbetsvecka.
 
Trevlig söndagskväll!
 
 
 

Morgondagen

Nu har jag laddat inför en lång dag på jobbet imorgon. Kommer vakna kl. 05.00 för att bege mig och komma hem kl. 22.00. Maten är lagad och kläder ligger framme så nu kan jag somna och hoppas att vakna utvilad.

Lunchen kommer imorgon att bestå av lax, ugnstekta morötter till det en sallad gjord på råa morötter, råa rödbetor och persilja.
Frukost imorgon blir havreyoghurt med min hemmagjorda müsli och hallon. Ska bli smarrigt!  

Det känns så skönt att äntligen ha kommit igång igen med bra mat. Nu ska bara träningen till. Jag saknar så att dra på mig springskorna och ta mig ut på en härlig springtur. Jag får nog ta några powerwalks innan jag kommer upp i flås igen. Jag har aldrig mått så bra som jag gjorde efter tjejmilen loppet. Vill gärna komma tillbaka till den känslan. 

Något jag även ska ta tag i igen är yogan. Det är ett härlig sätt att väcka, stretcha ut och stärka kroppen. Jag har nu några gånger vaknat med nackont. Jag vet att det beror på brist på träning och rörelse. Det är inte ett behagligt sätt att vakna på och oftast så förknippas mitt nackont med migrän. Under den period jag tränade regelbundet så var min migrän som bortblåst. 
Skönt att få hjälp av det nya året att kicka igång en själv och känna att man vill ge allt inför detta år, göra detta år till det bästa året. 

Let's do this! 


At home

Här hemma har vi en sån otroligt lugn och skön lördag. Bara vara hemma, se snön fall utanför, laga mat och bara vara helt enkelt. Det är ibland bland det ljuvligaste som finns och idag var det en sån dag. Hemmadag tillsammans med min kära. 

Idag slängde jag ihop en müsli. Blev såå god!



Och såå nyttig. 

Glutenfri havregryn
Solrosfrön 
Chiafrön
Linfrön
Kokosflingor 
Hackad mandel 
Hackade valnötter 
Kanel
Kokosolja 
Vatten

In i ugnen i 30 min. 

Nu fortsätter vi hemma myset. 

2015!

Ett nytt år! 
 
Med nyår kommer även nyårslöften. Jag vill helst inte kalla dem nyårslöften, jag kallar dem hellre livslöften. 
Det finns många punkter på min lista och jag känner mig förväntansfull. 
 
Det nya året firades in tillsammans våra vänner. Vi hade trerätters middag hemma hos oss. Åt gott och pratade hela kvällen. När det närmade sig 12 slaget gick vi upp till grannen som även är min mans bror. Gick ut på gården med hela deras gäng, smällde smällare och tände tomtebloss. Vi fortsatte kvällen hela natten lång. 
 
De tre dagarna på det nya året har jag spenderat med min kära. Ingen tråkig stund med min fina man. 
Var tillbaka på arbetet i fredags, skönt att få en mjukstart. Snart är allt i gång igen. Arbete och vardagen men en punkt som står på min lista är att inte låta dagarna bara rulla på. Varje dag ska jag göra något som jag brinner för. Det kan vara en enkel sak eller så kan det vara en stor och betydelsefull sak.
 
Avslutet på året var otroligt härligt. Hela familjen samlad och goda vänner över på besök.
 
 
Julen firades hemma hos mamma och pappa.
 
 
Massa goda tilltugg blev det i juldagarna.
 
 
Hotellfrukost med mina syskon och respektive. Att så sitta ner och bara prata och umgås i mysig miljö var så givande.
 
 
Ett härligt slut på året helt enkelt.
 
 
 
RSS 2.0