The power of now

Tänker att jag ska nog låta disken stå trots det höga berget som belarmar hela diskbänken och tvätta kan jag säkert göra imorgon. Dem där kläderna som ligger i en hög efter att ha varit veckans klädesplagg kan gott ligga kvar några dagar till. Slänga mig i soffan är vad jag borde göra. The power of now. Jag tar tvättpåsen och går ner till tvättstugan och slänger in en tvätt. Sätter på mig lurar med fredagspodden som får strömma i mina öron medans jag tar tag i diskberget. Går ner och slänger i ytterligare en tvätt. Ställer mig och viker alla kläder som ligger i hög, lägger dem på sitt rätta ställe. Tar en sväng till med diskberget som aldrig verkar ta slut. Medans så har jag ett leende på läpparna och vips så är disken borta, tvätten tvättad och kläderna vikta. 

Det gör så mycket att få inspiration och få fart på sig själv. Vare sig det gäller sina drömmar eller bara de vardagliga sysslorna. 

The power of now var fredagspodds systrarnas topic denna gång. Det finns inget jobbigare att skjuta på saker, sååå mycket skönare att få det gjort. 

Nu kan jag gå och lägga mig utan att känna stress att jag måste hinna diska och tvätta imorgon. För det är redan gjort. 

Dan före dan imorgon. Jag ska ta en promenad ner på stan, göra lite ärenden och sen hem och fixa det sista inför juldagarna. 


Hjärterum

Vände och vred mig imorse och kunde inte sova. Tittade på klockan och den var 8.00. Idag är första semesterdagen och jag som tänkte ha en lång sovmorgon. Men är man van att gå upp kl.5 på mornarna så gick det inte så bra att sova ut. Kroppen är liksom inställd att vakna tidigt. 
 
Jag gick upp och kokade mig en kopp kaffe. Sitter nu här i soffan med tända ljus och en sovandes man i sängen lite längre bort. 
 
Det var i och för sig bra att jag vaknade tidigt för om en stund kommer mamma och pappa knackar på. Dem ska låna duschen. Stackarna håller på och renoverar badrummet hemma och kan inte duscha. Tur att vi bor så nära varandra. 
 
Det är så här jag vill ha det. Jag vill ha ett öppet hem där alla är välkomna och där man kan komma och gå som man vill. Älskar när det är liv och rörelse. Jag minns när vi bodde i vår 1:a i stockholm då mamma och min systers familj kom på besök. Det var inte en tanke om att dem inte skulle sova över. Mamma på soffan och syster och dem andra i sängen. Jag och älsklingen tog en madrass och la oss i vårt lilla kök under köksbordet haha! Finns det hjärterum så finns det stjärterum.
 
Jag har växt upp så och jag tror jag även har fått mycket av detta från min mans familj.
 
Nu lite mer kaffe och jag ser fram emot en härlig ledighet på två veckor!
 
 

3 advents mys

Riktigt mysig dag har det varit denna söndag. Tog en promenad till stan och köpte risgröt på morgonen. Det är så härligt att nu ha så nära till stan. Väl hemma plingade det på dörren och vi fick sällskap av mamma och pappa som kom på fika. Vi myste till det med risgrynsgröt och fika efter det. Till risgrynsgröten tog jag fram mandlar, kokossocker och såklart kanel, supergott. Efter så festade vi till det med en saffrans och mandelmassa krans.
 
 
Pappa åkte och jobbade. Älskling slängde sig i soffan. Jag och mamma gick ner på stan och strosade.
Vi började prata om julen och nu är det bara 1,5 vecka kvar. Kommer bli en riktigt härlig jul och nyår. 5 dagar kvar på jobbet och sen har jag julledigt i två veckor! 
 
Igår var vi hemma hos svärföräldrarna och åt god mat tillsammans med alla bröder med respektive. Vi börjar bli en stor familj nu. Jag och min svägerska åkte iväg och köpte ett par gardiner som jag hittade på jysk så nu har vi installerat oss här i lägenheten. Just i detta ögonblick så ligger jag och min kära skavfötters i vår tvåsits soffa. Myspys!
 
RSS 2.0