På plats

Godmorgon 1: advent!
 
Förskyld och dann, på plats i den nya lägenheten, fullt med kartonger överallt och snart på väg till gamla lägenheten för att flyttstäda. Tur att mamma och pappa bjuder över oss på middag ikväll. 
 
 
En bit mjukpepparkaka och en kopp kaffe innan vi åker iväg. 
 
Trevlig 1:advent till er!
 

Rastlös sjukling

Då har man gått blivit sjuk. Ont i halsen, febrig och dann. Har svårt att bara ligga och vara sjuk, jag går gärna runt och småfixar lite hemma tills jag känner mig helt slut och tänker nä jag är ju sjuk, jag borde bara ligga rakt upp och ner i sängen och krya. Men sen lika snabbt därefter står jag där i köket och diskar. 
Idag så diskade jag med den härliga fredagspodden i öronen. De härliga systrarna får mig att skratta, gråta och tycka att livet är ju för härligt oavsett hur hemskt och ledsamt det ibland är. Med livet kommer sorg och glädje, det får man räkna med, men hur man klarar av sorgen och glädjen är nyckeln. 

Idag småplockade jag hemma, packade inför vår flytt på lördag. Jag har en tanke om vår flytt, att den kommer medföra så mycket gott. Vi flyttar inte många kilometer men det känns lite som en nystart på nåt sätt. Nytt boende och snart nytt år. Jag tar med mig det som varit och mina upplevelser hittills och ser fram emot vad som komma skall. Det kommer finns sorg och det kommer finnas glädje. Hur jag hanterar det är nyckeln till ett härligt liv. 

Prioritering

Att få tid med det man måste och vill göra. 

Det är detta jag trilskas med just nu. Att hitta tiden till att göra det jag vill göra. Jag tror att det är en betydande punkt i allas liv. Bra förutsättningar har nog dem flesta men sedan faller det vid prioritering. Jag har alltid mycket tankar i mitt huvud. Men ibland blir det för mycket tänkande och för lite verkstad. I mitt liv just nu så finns det egentligen inte mycket som tar upp min tid. Förutom arbete, man, familj och vänner. Dem två sistnämnda är även två punkter där tiden inte verkar finnas. Det har gått ca två månader sedan jag gjorde något som jag brinner för. Jag sprang ett lopp som jag sett fram emot och jag har under det senaste året engagerat mig inom mat och träning. Efter loppet har luften gått ur mig och min vardag går per automatik. Det är något jag inte vill att mitt liv ska göra. Gå per automatik. Vad vore livet utan spänning, utan strävan och utan vilja. En sak jag är glad över som inte tar upp onödig tid i mitt hem är Tv. Jag måste säga det. Bland det bästa vi har gjort är att inte skaffa en Tv igen. Gav bort vår tv till svärföräldrarna och känner ingen saknad. Där har vi en sak som tar upp tid i människors liv. Jag har min dator som istället tar upp en del av min tid och det räcker för min del. 
Genom denna apparat kan jag vara kreativ. Jag kan ge och få inspiration. Något som finns på min lista är språk. Jag och två av mina fina kollegor har pratat om detta och försöker peppa varandra att ta upp studierna och inte lägga det på hyllan Det finns flera saker som jag brinner för, som ger mig glädje och som får mig att utvecklas.
Det gäller att hitta tiden eller rättare sagt prioritera tiden på rätt sätt. 

Jag känner att jag kan klappa mig på axeln efter detta år som gått men om jag inte tar tag i mig själv nu så kommer min motivation inte att finnas kvar. Jag vill kunna fortsätta klappa mig på axeln. 

Prioritera det som känns viktigt för dig. 
Det ska jag göra. 

Flyttpacka

Då var det dags igen. Vi kan ju detta med att flytta. Det har blivit som en vana för oss. Jag gillar att flytta. Det här med att komma till en ny plats, ett nytt boende. Ibland oroar det nog en del att vi aldrig har denna tryggheten som ett hem kan ge och en plats där man kan ha sina saker och känna sig hemmastadd. Det är inte ofta jag får den känslan att jag gärna vill ha en bostad där vi kommer att stanna länge. Vi har tyggheten i varandra istället, vårt hem är vi. Denna spänning har blivit en del av vårat liv och kommer nog förbli så. Vi vill se nya platser, träffa nya människor och för det första se världen.
 
Om jag räknar alla gånger vi flyttat så får det inte plats på en hand. Vi har flyttat 13 gånger! Och vi är 5 städer rikare ;-) och fler ska det bli.
 
 
 
Denna gång blir det inte längre än 1 km skulle jag tro. Vi flyttar in till stan. Jag kommer numera kunna gå till tåget på mornarna och slippa ta bilen. Kommer blir så skönt! Sen får vi se hur länge vi blir kvar där, never ending story. Men det känns som ett boende som jag kommer trivas i.
 
Två veckor kvar men jag tänkte börja packa redan nu. Känns skönt att ta lite i taget och för det första att få tankarna på något annat än det som känns tungt. Jag och älskling går här hemma och ropar "Vi ska flytta, jippi!" Nu ska jag fortsätta packa ner sommarkläder och sådant vi inte kommer använda på de närmsta två veckorna. 
 
 
 

Berg-och-dalbana

Känslorna mina är som i en berg-och-dalbana. Svårt att greppa allt som händer just nu. Igår var jag nere i dalen och försökte ta mig uppåt. Jah ville pigga upp mig själv och det gör jag bäst med något jag brinner för. Jag begav mig iväg till Coop och strosade i deras Eco avdelning. Det är otroligt givande för mig och när jag går därifrån så får jag med mig inspiration och bra produkter. Detta fick jag med mig igår. 


Jag fullkomligt älskar att ha dessa produkter i mitt kök. Igår kväll tog jag och älsklingen en liten kvällsdrink gjord på kokosvatten, banan och hallon. Såååååå gott! 


I denna stund sitter jag på tåget och är på väg till jobbet. Sista dagen innan helg! 

Regn och rusk

Känns som om bloggen har blivit en helg blogg. Det har inte funnits tid och ork på vardagarna helt enkelt. Försöker komma in i de nya vanorna och rutinerna på jobbet då det har varit mycket att ta tag i och en del nya människor att lära upp. Det tar på krafterna. Men det är fruktansvärt kul! Hur skulle man stå ut annars om det man göra om dagarna inte görs med glädje. 
 
Hur kallt det än är på mornarna och hur trött jag än är så går jag med glatt humör till jobbet, Härligt är vad det är!
 
Jag har sån tur att även få frukt levererat till jobbet och det är många olika frukter som även är EKO, superbra.
Jag brukar ofta göra mig en liten fruktskål som mellanmål.
 
 
Denna vecka fick vi den sötaste lilla annanasen. Vi fick även mango, physalis, kiwi, och massa annat gott.
Jag har efter några veckor med uppehåll även kommit igång med min morgongröt. Det finns ingent ljuvligare att äta en god skål med gröt som start på dagen. 
 
Ute regnar det. Jag ska precis dricka en kopp kamomill te och sen blir det att ta tag i den rena tvätten.
 
Mysig lördag på er!
 
 
 

Tacksamhet

En otroligt härlig lördag hos min bror och hans famil var det igår. Dem har det så fint hemma och mysfaktorn var hög.
 
 
Blev inspirerad av min svägerska som hade lagat en sån god efterrätt, en variant av pannacotta.  Bra råvaror och nyttigt, helt och hållet i min smak. 
 
 
Vi åkte till minneslunden för att tända ljus och skänka tankar till dem som inte finns hos oss längre. Dem finns på ett sätt alltid med oss men bara inte fysiskt. Det var så vackert i minneslunden med hundratals ljus som brann för våra saknade.
 
 
Idag ska vi till min svärföräldrar igen. Träffa älsklingen bror med familj innan dem beger sig hem igen. 
 
Jag är evigt tacksam över att ha en sån stor familj. Att ha två familjer är en lycka. Att dem även är dem finaste av människor är underbart. Dem ger mig glädje och inspiration var dag. 
 
 
 
 
 

Ork och lust

Detta har jag längtat efter. Att en lördagsmorgon som denna få sitta i lugn och ro med en kopp te. Regnet smattrar utanför och jag sitter uppkurad i sängen.
 
 
Klockan är snart halv ett på dagen och jag har suttit och bara varit. Men min kära som sitter bredvid mig och gör samma sak. Om en liten stund ska jag upp och diska, städa iordning lite sen hoppa in i duschen. Vid 4 ska vi iväg på kalas hos min bror. 
Igår var vi hos mina svärföräldrar tillsammans med älsklingens bröder med respektive. Härligt att sysselsätta sig lite, har varit ett par tre sega veckor. Ingen ork och lust till något. Nu är jag på banan igen. 
 
Här kommer några favoriter från veckan. 
En favoritsmoothie av dem smoothies jag brukar ha med mig på morgonen på tåget på väg till jobbet. Denna är gjord på Havredryck, banan och blåbär. En god start på dagen.
 
 
Bananpankaka med blåbär... så gott!
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0