Fooood

Känns som att detta har blivit till en matblogg. Men mat är en stor del av våra liv och jag vill gärna dela med mig av min resa inom matvärlden. För att kroppen ska må bra så är det viktigt med bra mat!



Jag gillar att se mycket färg på tallriken. Här tillagade jag biffar på nötfärs. i den hade jag stekt lök, hackad Savoy kål och hackad squash. Biffarna blev så saftiga!



Ytterligare en maträtt. Torsk, det är ju så gott ned fisk. Till fisken hade jag bulgur som jag kokade med krossade tomater, det blir en sån god smak. Vid sidan av en enkel sallad på rödkål och avokado dränkta i citronsaft.

Jag har letat och försökt komma på vad jag skulle kunna äta efter jobbet. Jag behöver inte äta en riktig middag men behöver variera mig, det bli ofta knäckbröd med ägg och avokado.




Bananpannkakor är ett bra alternativ. Pannkakorn Är gjorda på enbart ägg och banan. Jag blev helt såld! Såå gott. Jag hade hallon och kokosflingor till mina pannkakor igår.

Idag vet jag att jag kommer äta bra på jobbet. Jag och min kollega peppar varandra och ger varandra tips.

Dags att starta denna tisdag!

Green

En favorit i matväg är Avokado. Så otroligt gott!
 
 
 
 
Efter jobbet blev det en favorit i repris. Jag använder sällan smör på mina mackor. Trots att det bland är det godaste som finns att bre på bregott på en macka så väljer jag ut mina tillfällen då jag använder smör. 
 
Jag brukar mosa avokado och bre på mackan istället. Idag blev det mycket avokado. På detta la jag äggskivor och tomater. Otroligt gott och det blev inte bara en sådan knäckemacka utan tre!
 
 
Mitt favorit Te just nu är Brännässla. Så gott och så otroligt bra för kroppen. Innehåller mängder med näringsämnen och är bland dom bästa medicinalväxter som finns.
 
 
Ikväll har jag pluggat språk. Jag har en kärlek till språk och mitt mål är att göra mig förstådd och att förstå flera olika språk. Just nu studerar jag språket tyska.
 
Gute nacht!
 
 

Längtan

 Mina känslor har idag gått upp och ner. Med väldigt snabba vändningar. Jag försöker andas när känslostormen kommer. Andas och tänka på något bra eller något jag ser fram emot.
 
Jag hade en bra stund på lunchen med min kollega. Vi fixade en sån god lunch. Tack vare henne! Grillad kyckling, sallad på tomater, gurka och mozzarella och en annan blandning på färsk broccoli, färska rödbetor och färska morötter dränkta i olivolja och citronsaft. Jag känner hur kroppen längtar efter denna mat. Jag mår så bra av att äta bra mat.
 
 
Ytterligare en bra stund hade jag med min vän som jag bor med. Slingade hennes hår och vi pratade. 
 
Såna stunder då jag glömmer bort mina tankar en stund är skönt. 
 
Helgen var underbar i nypan och i söndags tog jag och min kära sällskap på tåget och jag hoppade sedan av och han begav sig vidare till ny destination. Nu dröjer det några veckor tills vi ses igen.
 
 
 
 
 
 

Trevligheter

Veckan har gått fort förbi och nu är det helg igen.
Idag har jag varit såå trött efter den dåliga sömnen inatt. Älsklingen hämtade upp mig från jobbet igår och vi åkte för att göra några ärenden. Vi åkte sen hem till vår fina vän Reem för att umgås.





Hon hade fixat så goda små maträtter och vi satt hela kvällen och bara pratade och pratade. Så himla trevligt!

Just nu sitter jag på tåget på väg till min kära för att spendera helgen tillsammans innan han drar iväg igen.



Önskar er en härlig helg!


trött tröttare tröttast

Jag kommer inte igång. Det känns som om jag står på paus. Iskallt ute. Ingen motivation..... Klaga..usch det är inte roligt att klaga!
 
Helgen har varit helt underbar! Spenderade den med älsklingen i Nypan. Träffa hans föräldrar och bröder och även mina föräldrar. 
 
Det var härligt att få tid igen med min kära hemkommen från Polen. Mysigaste var lördagsmorgonen. På sängen, i våra myskläder, en kopp kaffe och vi. Prata, umgås, ljuvligt!
 
 
Kom hem i söndags kväll och då var det bara att sova för att gå upp nästa dag för att jobba. Jag känner en sån glädje i att gå till jobbet. Det är en av sakerna i mitt liv just nu som ger mig glädje.
 
Det är så otroligt viktigt att trivas på sitt arbete. Jag har trivts i mina tidigare arbeten men aldrig så mycket som jag trivs nu. Största delen i detta är mina arbetsuppgifter. Jag har hittat mitt kall.
Jag har äntligen hittat det jag trivs med att göra i ett arbete. 
 
Nu är det mycket jobba sova jobba sova. Jag skulle lätt kunna gå och lägga mig direkt efter jobbet. Inget liv direkt....men är man trött så är man. 
 
 

Back to basic

Tillbaka i vardagen och det känns bra. Fast att vara i min kärastes närhet var bättre! Helt underbart att vi fick hela 12 dagar tillsammans. Att vara tillbaka i vardagen betyder även tillbaka till mina rutiner och det ska bli skönt att ta fasta på dem igen. Mina rutiner i träning och mat har varit som bortblåsta under jul och nyår. Men det är väl så det ska vara. Men jag känner hur kroppen skriker efter ordning och reda. Denna vecka har varit och är en återhämtnings vecka efter semestern. På jobbet är det lugnt och efter jobbet är jag trött. Men jag tillåter mig själv att vila upp mig och ta det lugnt. I helgen bär det av igen. Men dock inte lika långt denna gång. Det bär av till Nypan för att se min älskade igen såhär redan en vecka efter vi sagt hejdå. Så härligt! Efter helgen är det mycket som ska göras så på måndag känns det som att allt kommer rulla igång igen och hoppas att min motivation även hänger på. Det är många blandade känslor just nu, många intryck, mycket att ta in och bearbeta. Men som vanligt så är det bara att kämpa på ut i det sista. Citatet ovan är från Oprah's Master Class. Det var otroligt givande när jag såg hennes Master Class och jag bär med mig mycket därifrån. Jag är tacksam för den här dagen och jag ser fram emot morgondagen. Nu blir det sängen. Det är så ljuvligt att sova :-) Godnatt

Sista dagarna

Det börjar närma sig sitt slut på semesterdagarna i underbara Wroclaw. 
 
 
2 dagar kvar och det känns som jag varit här i evigheter. 
 
 
Idag sken solen som den gjort nästan varje dag. Vi tog oss ut på en promenad.
 
 
Promenerade till Tumski bridge för att kika efter vårat lås som vi låste fast i bron i Augusti bland miljoner andra lås. Vi hittade den :-)
 
 
 
Begav oss till ett så mysigt Café med en helt underbar inredning. Delade på smarrig glass.
 
 
Jag gillar verkligen staden och hoppas att få upptäcka den snart igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gott nytt underbart 2014!

 
 
 
Ett otroligt härligt slut på året! Vi välkomnar det nya året med glädje och hoppas och önskar att detta år blir vårat år <3
 
 
Vi firade nyårsafton med nya bekanskaper men mest för min del. Vi firade med älsklingens arbetskamrater och en del andra väldigt trevliga tjejer och killar. Kvällen överträffade mina förväntningar. I Rynek (gamla stan) var det fest för fullt med konsert och massvis med människor. Vi spenderade kvällen innan tolvslaget i en helt underbar lägenhet mitt på torget i gamla stan så när klockan närmade sig 12 gick vi alla ut för att njuta av musiken och fyrverkerierna. Helt otroliga fyrverkerier!
 
 
Några av Polens sjärnor var på plats och gav oss vacker musik.
 
 
Vi gick sen in igen och fortsatte umgås. Timmarna gick och stämningen var på topp. När klockan slog 5.30 tackade vi för oss och begav oss hem. Ut från porten gick vi och ut på ett torg som såg ut som ett slagfält, folk som även dom skulle hem efter ett nyårsfirande i stan. Alltid lika trevligt att träffa nya bekantskaper och att få klä upp sig lite extra.
 
 
 Nu blickar vi framåt till ett härligt nytt år!
 
 
 
 
RSS 2.0