Snart helg...

men helgen ger inte lika mycket längtan när man trivs bra på sitt jobb. Men denna helg ska jag till min bror med familj så det ska bli riktigt mysigt!

Idag har det varit full rulle på jobbet och jag har sprungit runt i denna fina kjol. Jag hittade äntligen en kjol som är klockad.



Efter mycket springandes hit och dit bunkrade jag upp med massa gott på skrivbordet. Drack årets första julmust men det var inte alls gott... jag har vant min kropp att vara utan socker och att dricka läsk är bara läskigt för mig. Men fruktsalladen var supergod!



Gårdagen och ikväll spenderas hos Anna och Amalia. Vi myser för fullt!





Dagarna springer förbi

Veckan har startat igen och ikväll efter jobbet har jag haft fullt upp. Lagat lunchlådor, packat väskan för övernattning imorgon hos Anna, slängt i maskiner med tvätt och duschat. Nu sitter jag i sängen och ska strax stänga mina bruna ögon för en god natts sömn.

Min helg var härlig. Större delen av helgen var lugn. I lördags var jag över hos min fina vän R. Vi åt gott och satt sen hela kvällen och sent in på natten och pratade. Är glad att vi har så nära till varandra.



Stilfullt

I mitt jobb är det kontorsklädsel som gäller. Jag har alltid gillat den typen av klädsel så det passar mig perfekt.
Kjolar finns det massvis av och jag vill ha varenda en.
Jag är ute efter en kjol som är klockad som jag även kan ha på jobbet.
Dessa två är favoriter.
 
 
Den grå är från Asos och den svarta från H&M.
 
 
Det finns även supersnygga långkjolar till exempel som dom nedan. Favoriten här är den i guld såklart.
 
 
Pennkjol är något jag brukar bära just nu på jobbet med behöver lite varation och varför inte en grå pennkjol. 
 
Det blir nog att bege mig ut på kjol jakt snart.
 
 

Sweet Saturday

Lördagsmorgonen spenderas i lugn och ro. Framför Nyhetsmorgon, datorn i knät, en kopp kaffe i handen och en söt liten kisse vid fötterna. En morgon när den är som bäst.
 
 
 
Jobbveckan gick fort förbi. Det är underbart att vakna och längta till jobbet. En konstig känsla att vakna upp en helg morgon och tänka att man skulle vilja gå till jobbet, haha :-)
 
 
Min kollega och jag delar passionen för hälsa och mat. Otroligt roligt att kunna dela tips med varandra. I veckan gick det vilt till när vi skulle dela på en kokosnöt. Fram med hammare och skruvmejsel. Kokos är en favorit för mig, man kan ha det till så mycket. Vi hällde kokosvattnet i vår gröt och skar kokosbitar och strödde över gröten.
Gott!!
 
 
 Stunder när det är lugnt på jobbet brukar jag gå runt och tända ljus och fixa fint. En stor del av den jag är kommer fram i mitt arbete och det är därför jag trivs så bra. Jag är en liten pedant och gillar att fixa och greja.
 
 
När jag kom hem igår efter jobbet var jag så trött, somnade nästan på bussen hem. Jag gjorde iordning lite att äta. Hade sällskap av en söt liten katt men annars var jag helt själv hemma, Jag brukar tycka att det kan vara riktigt härligt att få tid för mig själv. Men igår var det riktigt jobbigt. Det som var jobbigt var att jag kände en oerhörd saknad efter min kära. Det går oftast bra att vara ifrån varandra men det finns stunder då jag tycker att det är såååå jobbigt. Men det går inte att göra så mycket åt det. Vill man någonting här i livet måste man gå igenom tuffa tider. Det är så jag tänker för att inte gräva ner mig i saknaden. Det vi går igenom just nu kommer båda gott i framtiden. Vi har en önskan och en plan och det känns så bra. Det känns som att vi kan klara allt tillsammans oavsett om det är flera flera flera mil mellan oss <3
 
 
I torsdags satte jag igång att baka efter jobbet. Jag bakade mina favoriter Nyttiga kokosbollar. Dom är jättegoda. Perfekt till fredagsmyset eller till mellanmålet.
 
 
Nu ska jag ner och köpa mig ett par strumpbyxor. Sen blir det duschen och iväg till min fina tjejkompis.
 
 
 

Morgon ritualer

Morgonen är en oehört viktig del av dagen. Det är den som avgör hur hela dagen kommer att se ut och utspela sig. Jag är ganska morgonpigg men jag kan också tycka om att ligga och dra mig. Speciellt när jag har min kära på andra sidan av sängen. Men nu när vi har varit ifrån varandra så mycket så har jag skapat mig en del morgon ritualer som gör min dag en bra dag.
 
Att vakna upp tidigt på mina lediga dagar är skönt, då känns dagen så mycket längre. Jag slår gärna upp mina bruna ögon runt 8.00 på morgonen och ligger kvar i tystheten i kanske 5 min tills jag kliver upp. Något jag ska börja med som jag har utövat en gång nu, är Yoga på morgonen. Det är ett härligt sätt att väcka kroppen till liv.
 
Jag bäddar alltid sängen och om jag inte har plockat undan saker som ligger framme kvällen innan, så strosar jag runt och gör det på morgonen innan frukost för att även då få igång kroppen. Till frukost lagar jag oftast råg gröt med innehåll som kan variera men en favorit är dadlar. Nu har jag även fått ett tips från min fina kollega. Kokosflingor i gröten. Jättegott!
 
 
Till det blir det en kopp kaffe med en skvätt soya dryck. 
 
Morgonen för mig ska helst vara i lugn och ro. Jag sitter gärna och ser på något trevligt program men då vid middagsbordet. Jag har märkt att jag inte är så pratsam på morgonen men låter mig gärna sitta i stillhet och inspireras av något intressant eller härligt program. 
 
Ett citat från Mariel Hemingway som jag gillar " I think of mornings as a time of new beginnings"
 
När jag jobbar så ser mina mornar oftast ut såhär också. Jag kan ibland äta frukost på jobbet men känner att det är skillnad och jag mår bättre av att äta hemma och i lugn och ro.
 
Hur ser era mornar ut?
 
/Isa
 

Så det ska vara

En spännande första dag på nya jobbet igår och ville nästan inte gå hem. Det är så det ska vara när man trivs på jobbet. Så trevliga kollegor och en sån härlig känsla på kontoret. Blev välkomnad med en vacker blombukett som doftar ljuvligt, önskar jag kunde skicka över doften genom bloggen. Doften av fräscha blommor, skogsdoft och eucalyptus. Ljuvligt!
 
 
Fredags kvällen blev tidig, då det blev mycket information på jobbet och min hjärna var lite trött. Tänkte att nu blir det härligt att sova. La huvudet på kudden och slappnade av...då satte grannen igång sin musik och utanför fönstren så bestämde kommunen att dom skulle sätta upp julbelysning. Ett dånande av maskiner utanför fönstret och ett dånande bakom väggen. Jag ville inte ge upp, jag ville få en god natts sömn. Tålamod!
Det är väl det man får vänta sig när man betsämmer sig för att gå och lägga sig en fredags kväll helt enkelt.
 
Jag fick en hemsk saknad efter min kära igår. Jag saknar honom varje dag men vissa dagar så är saknaden större och jobbigare. Det berodde nog på att min dag var så bra på jobbet och allt bara kändes perfekt på nåt vis. Men utan min kära så är inget perfekt. Han är en stor del av mig liv och jag skulle välja honom framför allt annat. Så känslorna blev för omtumlande när jag kom hem och var så lycklig och glad.....han var inte där för att dela det med mig. Jag längtar tills vi kan börja leva vårt liv tillsammans igen. 
Vaknade klockan 8 imorse, utvilad efter allt om och men.
.......
 
 
Inhandlade min egna första armbands klocka i veckan. En i guld och diamanter (dock inte äkta men otroligt fin ändå), helt i min stil. Ett måste på jobbet tänkte jag eftersom det är tider man ska passa med konferenser, möten osv. Det var tur att jag inhandlade den för den kom till flitig användning.
 
 
I detta ögonblick sitter jag i fåtöljen vid fönstret med nyhetsmorgon i bakgrunden och en kaffe i min hand. Så som en lördagsmorgon ska vara. Strax blir det duschen och sen iväg till storstan för ärenden.
 
Önskar er en underbar helg!
/ Isa
 
 
 

Super soul Wednesday

I tisdags såg jag Master Class med Oprah och det var ett sånt givande program. Jag tog med mig mycket från programmet och skrev ner en massa noteringar. 
 
"There is something greater then myself"
 
When you've worked as hard and done as much and strived and tried and given and pled and bargained and hoped.....Surrender. When you have done all that you can do, and there's nothing left for you to do, give it up. Give it up to that thing that is greater than yourself"
  -Oprah 

 
Igår hade jag en supersoul onsdag och inspirerades av personer som bara ger mig mer och mer livsglädje.
Två otroligt inspirerande människor Mariel Hemmingway och Bobby Williams.
 
 
 
Jag tror på att man kan göra mycket för att hålla sig frisk och hälsosam enbart genom maten man äter, motion och hur man lever. Mariel och Bobby har ett recept till ett mer hälsosammare liv. "The prescription to a more mindful, connected life can be written by six doctors, on call for you anytime, anywhere: Dr. Air, Dr. Sun, Dr. Water, Dr. Nutrition, Dr. Exercise and Dr. Rest"
 

Hela 6 stycken doktorer som alltid finns tillgängliga.... superbra!
 
 
 

Clean?

Nu till valet av bloggnamn.
Jag har under en tid lagt om i mitt liv. Det gäller allt från träning, kost, vardagsbestyr, livsval och jag är fortfarande under "uppbyggnad" till den person jag vill vara. Jag tror att det kom i samband med att jag fyllde 30 år..... 20-års tiden har gått förbi och det var en resa i sig. Men med numret 30 kommer något nytt. Ett nytt årtionde och en ny resa. Jag har vetat och vet vem jag är men det stoppar mig inte att bli en bättre version av mig själv.
 
Clean är för mig ett begrepp om hur jag vill leva mitt liv. Det är inte bara en direkt översättning "ren, rensa, rengöra, rena" utan jag kopplar ordet till ett hälsosamt liv. Rena din kropp, rena din själ, rena ditt tankesätt, rena ditt hem och förstå mig rätt när jag säger detta och när jag ger er en inblick i mitt liv och tankesätt. Jag önskar mig helt enkelt ett långt, lärorikt och hälsosamt liv.
För att även få in det personliga i bloggen valde jag "by Isa" som står för att bloggen är av mig, med mina tankar och med mina upplevelser. Isa är ett smeknamn som följt mig ända sen jag var liten och som fortfarande finns med mig. 
 
Jag bloggar inte bara själv utan jag läser även en del bloggar och får så otroligt mycket inspiration av att få följa andra människor. 
 
Här nedan är en av många som jag inspireras av. Inriktningen hos denna tjej är mode och det är ytterligare en passion hos mig.
 
 
/Isa
 
 
 
 
 
 
 
 

Fönsterplats

Läste ut boken "Heja Heja" med Martina Haag på morgonen på tåget in till stan. En otrolig rolig bok och med en stor igenkännande känsla. Bockade av min att göra lista och satte mig igen på täget. Väl innanför dörren kände jag hungern krypa på och lagade mig en god röra. Slungad vitkål i kokosfett, strimlade morötter och korv. Så enkelt och så gott! 
 
Sen gick luften ur mig. Jag har inte varit såhär trött som jag är och har varit idag på länge. Jag har flygit upp tidigt på morgonen fast jag inte haft någon tid att passa. Vaknar utvilad och håller mig pigg hela dagen. Imorse drog jag mig en hel timme innan jag var tvungen att gå upp. Den här måndagen får bli en ta igen mig måndag, iallafall för ett tag. 
 
Jag gillar inte att känna mig såhär men som sagt det var ett tag sen så det är nog bara vintern som tränger sig på och påminner kroppen att nu blir det mörkt och kallt och då ska man vara trött. Nej tack! 
Ikväll ska inhandlas bra mat för kroppen och imorgon kommer en ny dag då jag ska känna mig pigg och utvilad.
 
Just i detta ögonblick sitter jag här och vilar mig. I hörnet vid fönstret med människors prat utanför. 
 
 
 

Fjärilar

Kom "hem" igår efter en och en halv vecka i Nypan. 
Underbara dagar med min äkta hälft. Brummade iväg till flygplatsen med fjärilar i magen. Redan med tanken att jag efter dessa dagar återigen ska säga hejdå. Vi fick dagar tillsammans som var behövligt, att bara finnas i varandras närvaro.
 
Måndag imorn och en ny vecka startar. Denna med ett tidigt möte och ett ärende inne i stan. Sen blir det hem och snöra på mig joggingskorna! Det blir även inhandling av mat eftersom det ekar tomt på den fronten.
 
 
Fyll inte livet med dagar utan fyll dagarna med liv

In med det nya!

Välkommen till min nya blogg!
 
Jag växte ur min gamla blogg och kände att det var dags att skapa en ny. 
Det har hänt så mycket genom åren jag haft min blogg och den har följt mitt liv. Jag är i en ny fas i mitt liv och med den nya fasen kommer ett nytt sätt att leva. Jag är stolt över vad jag har åstakommit, så nu ser jag fram emot vad jag åstakommer under åren som kommer. 
 
Följ med mig under denna resa. En resa genom livet.
 
Dröm om morgondagen
Minns gårdagen 
Lev idag!
RSS 2.0